0

någon annan som testat gari?

ETT BRA TIPS FÖR DIG SOM VILL GÅ NER I VIKT! 


Ingredienser

 8
handle

  • 1 bit färsk ingefära (à ca 100 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl risvinäger (su)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Skala ingefäran, var noga med att bara ta bort det yttersta skalet. Skär tvärs över i så tunna skivor som möjligt - ju tunnare desto godare! Använd en så vass kniv som möjligt. Koka upp vattnet. Lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i 10 minuter. Häll av vattnet, lägg ingefäran i en glasburk. Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll det över ingefäran. Låt svalna. Efter ca 3 timmar är garin klar att serveras. Förvara den sedan kallt. God hållbarhet.


Kommentera här: